mohammadshirazi1375

۳ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

کش های ارتودنسی

کاربرد کش های ارتودنسی

 

ارتودنسی یکی از رایج ترین و محبوب ترین تکنیک های زیبایی لبخند است. از این تکنیک برای درمان دندان های کج و ناهموار استفاده می شود. علاوه بر آن به کمک این تکنیک می توان فواصل دندانی را از بین برد. کش های ارتودنسی جزو مواردی هستند که در این تکنیک درمانی به همراه بریس های ارتودنسی استفاده می شوند. لازم است بدانید که برخی از درمان های ارتودنسی احتیاج به فاز اصلاحی دارند که چنین شرایطی ارتودنسی نقش خود را با این کش های

ارتودنسی به گونه ی مطلوب تری انجام خواهد داد.  این کش ها با اعمال فشار روی دندان در یک جهت خاص قادرند که دندان را در موقعیت صحیح خود قرار دهند. در ادامه ی مطلب قصد داریم در خصوص کش های ارتودنسی بیشتر صحبت نماییم:

 

مشکلات استفاده از کش های دندانی در درمان ارتودنسی

 

هنگامی که بیمار از بریس دندان به همراه کش استفاده می نماید دارای محدودیت هایی در خوردن برخی از خوراکی ها و مواد غذایی به شکل جامد است. برای

  1. ارتودنسی رفع این محدودیت فرد باید برای غذا خوردن کش ها را بردارد و پس از آن مجددا نصب کند.

یکی دیگر از مشکلات استفاده از کش در درمان ارتودنسی آن است که این کش ها ممکن است موجب ایجاد زخم در دهان شود که البته این موضوع کاملا طبیعی است. این مورد را در نظر داشته باشید که اگراز کش

  1. ارتودنسی مداوم استفاده شود می تواند بر روی سرعت کار و درمان ارتودنسی به شدت تاثیرگذار باشد.

 

تعویض کش های دندانی

 

نکته ی بسیار مهمی که در خصوص کش ارتودنسی بدانید آن است که باقی ماندن این کش ها در زمان زیاد باعث می شود که کش ها قابلیت کشسانی خود را از دست بدهند و به همین علت برای حفظ سلامت دندان باید حتما روزی 3 تا 4 بار کش ها تعویض شوند. اگر بیمار بتواند در حین غذا خوردن کش ها را از دهان خود خارج نکند و وجود آن ها در دهان را تحمل کند باعث سرعت در درمان ارتودنسی خواهد شد. شخص تحت درمان ارتودنسی باید از کش

ارتودنسی در زمان خواب نیز استفاده کند.

 

 

 

نکات استفاده از کش مخصوص ارتودنسی

 

  1. استفاده از کش دندان می تواند سبب ایجاد حس درد و نارحتی در دندان ها و فک شود. این درد کاملا طبیعی بوده و پس از مدتی از بین خواهد رفت. برای تسکین درد در روزهای ابتدایی می توان از مسکن هم استفاده کرد.  
  2. باز و بسته کردن کش دندان به جهت استراحت و بستن مجدد آن درد به همراه خواهد داشت.

استفاده مداوم از کش

  1. ارتودنسی در طول درمان ارتودنسی موثر است.
  2. کش ارتودنسی به صورت مداوم به جز صرف غذای اصلی استفاده شود.
  3. رعایت بهداشت دهان و دندان در حین ارتودنسی و تعویض کش‌ ارتودنسی جزو مواردی هستند که حتما باید انجام شوند.
  4. خاصیت ارتجاعی کش ارتودنسی بعد از گذر زمان از بین می رود و باید 4 بار در روز کش ارتودنسی را تعویض کرد.
  5. در صورت پاره شدن یا شل شدن کش ارتودنسی بایستی آن را تعویض کرد.
  6. داشتن یک بسته کش ارتودنسی اضافی در هر مکان اجباری است.

 

مزایای کش‌های

ارتودنسی

 

  1. غیر قابل توجه بودن کش های ارتودنسی نسبت به سایر تجهیزات مورد استفاده در دندانپزشکی
  2. کش های ارتودنسی کاملا انعطاف پذیر هستند.
  3. تعویض و و نصب مجدد کش های دندانی در طول درمان ارتودنسی به راحتی انجام پذیر است.
  4. کش هی دندانی کاملا کارا و در درمان کاملا موثر هستند. این کش ها برای اصلاح انواع مشکلات و ناهنجاری های فک و دندان مورد استفاده قرار می گیرند.

ارزان بودن کش های

  1. ارتودنسی نسبت به سایر ابزارها
  • محمد شیرازی
  • ۰
  • ۰

معایب کامپوزیت

کامپوزیت ونیر دندان یکی از آن دسته تکنیک هایی است که کمک می کند لبخندی زیبا داشته باشید. با کامپوزیت می توانید کلیه عیوب دندان ها شامل بدرنگی، شکستگی،  لب پریدگی و... را مخفی کنید. روکش کامپوزیت دندان از ماده پر کننده رزین کامپوزیت ساخته شده است. مواد کامپوزیت توسط متخصص دندانپزشکی زیبایی بر روی کل سطح دندان های جلو قرار داده می شود کامپوزیت ونیر و تمامی زشتی های دندان را می پوشاند. قبل از استفاده از این تکنیک زیبایی بهتر است که از مزایا  معایب و کلیه ویژگی های این روش درمانی اطلاع داشته باشید. در ادامه ی مطلب قصد داریم در خصوص این موضوعات صحبت نماییم:  

 

چه افرادی می توانند از تکنیک کامپوزیت استفاده کنند

 

قبل از کامپوزیت کردن دندان ها باید از این موضوع اطمینان حاصل نمایید که آیا شما کاندید خوبی برای کامپوزیت کردن هستید یا خیر؟ تشخیص این موضوع بر عهده ی دندانپزشک است اما در حالت ایده آل و کلی برای دریافت کامپوزیت ونیر، دندان های شما باید سالم و کامپوزیت ونیر عاری از هرگونه پوسیدگی باشد. شما نباید به عارضه ی دندان قروچه مبتلا باشید چرا که این عارضه موجب آسیب رساندن به کامپوزیت های دندانی خواهد شد. همچنین شما نباید بیماری های لثه داشته باشید. دندانپزشک زیبایی قبل از انجام کامپوزیت ونیر وضعیت دندان های شما را با دقت بررسی می کند و اگر مشکلاتی از قبیل پوسیدگی دندان و یا بیماری لثه داشته باشید، ابتدا این مشکلات را برطرف می کند و سپس کامپوزیت دندان را انجام می دهد.

 

مزایای کامپوزیت دندان

 

  1. در کامپوزیت دندان دندان ها تراش داده نمی شود و مینای دندان سالم باقی می ماند.
  2. تکنیک کامپوزیت ونیر در مقایسه با تکنیک لمینت سرامیکی ارزان قیمت تر است و یک گزینه ی بسیار مناسب برای آن دسته از افرادی است کامپوزیت ونیر که بودجه ی کمی در اختیار دارند.
  3. کامپوزیت دندان فقط در یک جلسه دندانپزشکی کامپوزیت ونیر قابل انجام است.
  4. در صورت آسیب دیدن ، کامپوزیت به راحتی قابل ترمیم و یا تعویض می باشد.

 

معایب کامپوزیت دندان

 

  1. با توجه به آنکه کامپوزیت دندان از جنس رزین کامپوزیت ونیر است سریعا دچار لکه خواهد شد و به همین علت شما باید مصرف غذاها و خوراکی های رنگی را به حداقل خود برسانید.
  2. طول عمر کامپوزیت دندان از روش مشابه آن یعنی لمینت سرامیکی دندان، کمتر است.
  3. به علت آنکه در طی مراحل  کامپوزیت ونیر ، دندان ها تراشیده نمی شوند، ممکن است نتیجه ی نهایی کامپوزیت کمی برجسته به نظر آید و این درحالیست که در روش لمینت سرامیکی این مشکل وجود نداشته و دندان ها طبیعی تر جلوه خواهند کرد. 

 

 

طول عمر  کامپوزیت ونیر چقدر است

 

ماندگاری و طول عمر کامپوزیت دندان وابسته به عوامل بسیاری است یکی از آن موارد کیفیت مواد کامپوزیت است. مواد کامپوزیت دندان در کیفیت های گوناگونی وجود دارند که غالبا نوع با کیفیت آن هزینه ی بیشتری داشته اما از طول عمر بیشتری برخوردار است. کامپوزیت ونیر عامل دیگری که در طول عمر و ماندگاری موثر است نحوه ی مراقبت فرد از کامپوزیت است. پس از نصب کامپوزیت های دندانی باید بیش از پیش از دندان ها مراقبت نمود. همانطور که گفته شد به دیل آنکه کامپوزیت از جنس رزین کامپوزیت است به سرعت لکه دار می شود و به همین علت باید از مصرف غذاها و خوراکی های رنگی مانند قهوه، چای، نوشابه و... اجتناب نمود و یا مصرف آن را به حداقل خود رساند.

از خوردن غذاهای خیلی سفت نیز باید خودداری کرد چرا که منجر به فشار آمدن به کامپوزیت و در نهایت شکسته شدن آن می شود. در صورت شکسته شدن کامپوزیت ها باید هزینه های دیگر را برای تعویض آن ها متحمل شد. بنابراین برای جلوگیری از صرف هزینه های اضافی بهتر است که به درستی از آن ها مراقبت کرد. مسواک زدن مداوم و استفاده ی مرتب از دهانشویه کامپوزیت ونیر  توصیه هایی می باشد که دندانپزشکان همواره به افرادی که دندان هایشان را کامپوزیت نموده اند می نمایند.

 

 

  • محمد شیرازی
  • ۰
  • ۰

قیمت  لمینت سرامیکی کل دندان ها چقدر است

 

زیبایی و بدون نقص بودن دندان ها شاید آرزوی خیلی از افراد باشد. عیوب ظاهری همچون بدرنگی و زردی دندان ها، شکستگی و لب پریدگی همگی مواردی هستند که زیبایی دندان ها را تحت تاثیر قرار     می دهند. لمینت دندان یکی از محبوب ترین و رایج ترین روش های درمانی لمینت سرامیکی  و زیبایی نوین برای برطرف نمودن عیوب و مشکلات ظاهری دندان ها است. در حال حاضر افراد مشهور و سلبریتی ها از این روش برای زیبایی  دندان های خود استفاده می نمایند.  

برای تخمین قیمت لمینت کل دندان ها قبل از هر چیز باید این موضوع مشخص شود که قصد استفاده از کدام یک از روش های لمینت را دارید. لمینت دندان به طور کلی به دو دسته لمینت سرامیکی و کامپوزیت تقسیم می شود که این دو مدل لمینت از نظر جنس و ساخت لمینت سرامیکی  کاملا با یکدیگر متفاوت می باشند. لمینت سرامیکی دندان از جنس سرامیک است و نیاز است که پس از قالب گیری در لابراتوار ساخته شود و به همین دلیل به این نوع لمینت دندان، روش غیر مستقیم هم می گویند. لمینت دندان سرامیکی، ظاهری زیباتر از کامپوزیت دارد علاوه بر آن دارای ثبات رنگ بیشتری بوده لمینت سرامیکی  و مقاوم تر است. به علت آنکه این مدل از لمینت از لحاظ ظاهری زیباتر بوده و طبیعی تر جلوه می نماید باید هزینه ی بیشتری را برای آن صرف نمود.

 از معایب لمینت سرامیکی آن است که برای نصب آن ها روی دندان ها دندانپزشک باید مقداری از مینای دندان را تراش دهد و به همین علت شما پس از آن به هیچ عنوان قادر نخواهید بود که از دندان های طبیعی خود استفاده نمایید.

در لمینت کامپوزیت، موادی که برای زیبایی دندان ها مورد استفاده قرار می گیرند از جنس کامپوزیت هستند و در مطب ساخته می شوند. استفاده از ونیر کامپوزیتی را روش مستقیم لمینت سرامیکی  هم می نامند. لمینت دندان از جنس کامپوزیت شفاف تر است و به همین علت برای دندان هایی که دارای لکه های بسیاری بوده و یا خیلی زرد می باشند شاید گزینه ی خوبی محسوب نشود. از مزایای کامپوزیت در مقایسه با لمینت سرامیکی می توان به هزینه ی کمتر آن اشاره نمود لمینت سرامیکی  و بدین ترتیب هزینه ی لمینت کل دندان ها در این روش بسیار کم تر و مقرون به صرفه تر می باشدا. پروسه ی نصب کامپوزیت ها بر روی دندان ها تنها در یک جلسه انجام پذیر است و علاوه بر آن بر خلاف روش لمینت سرامیکی در این روش نیازی به تراشیدن مینای دندان وجود ندارد.

 

چرا هزینه لمینت سرامیکی زیاد است

 

یکی از پرسش های افرادی که به مطب های دندانپزشکی مراجعه می نمایند آن است که چرا هزینه لمینت بالاست؟ در پاسخ باید گفت که اولا لمینت های دندانی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند، دوما آنکه نحوه نصب آن ها روی زیبایی لبخند تاثیر می گذارد و بنابراین نصبشان کمی سخت و پیچیده است و این پیچیدگی در خصوص روش لمینت سرامیکی بسیار بیشتر از کامپوزیت است. به عنوان نکته ی آخر نیز باید گفت به دلیل آنکه هر دو روش لمینت سرامیکی و کامپوزیت جنبه های زیبایی دارند، بیمه به هیچ عنوان هزینه های استفاده از این روش ها را متقبل نخواهد شد لمینت سرامیکی  و خود شخص باید تمامی هزینه ها را پرداخت کند.  

قیمت لمینت کل دندان ها تحت تاثیر عوامل بسیاری قرار می گیرد. همانطور که در ابتدای مطلب هم گفتیم قبل از هر چیزی باید مشخص شود که شما قصد استفاده از کدام یک از روش های لمینت سرامیکی و کامپوزیت را دارید، چرا که قیمت لمینت بیشتر از کامپوزیت است.  لمینت سرامیکی علاوه بر این موضوع عوامل دیگری همچون میزان تخصص دندانپزشک، دستمزد دندانپزشک، موقعیت جغرافیایی مطب و تعداد دندان هایی که می خواهید لمینت سرامیکی همگی مواردی هستند که هر کدامشان به نوبه ی خود بر هزینه ی تمام شده موثر هستند.

 

 

 

  • محمد شیرازی